Plagizálás – Ne másolj!

Egy újabb cikk, arról, amiről úgy gondoltam, hogy mindenkinek egyértelmű, de úgy látszik, hogy mégsem. Annak ellenére, hogy a honlapomon külön fel van tüntetve, hogy a jogosulatlan felhasználás következményekkel jár, előszeretettel másolgatják a szövegeimet.

„Tisztelt” Kolléga!

Megértem, hogy egyszerűbb sok-sok tanulás, gyakorlás, munkaóra befektetése helyett szinte szóról szóra lemásolni az általam megfogalmazott és megírt cikkek szövegeit. Megértem, de nem vagyok hajlandó elfogadni!

Újabban a házirendem engedély nélküli másolása volt a trendi, aminek az elérhetőségét (linkjét) ez miatt meg is kellett változtatnom. Valószínű, hogy az általam is tapasztalt okokból kifolyólag fogalmazódott meg az igény a házirendre egyre több kollégánál, de nem épp így kellene a problémát megoldani, mert ez a pofátlanság netovábbja.

Sok időmbe telt, mire a jelenlegi állapotát elérte a honlapom, és az eddig megszerzett tudásom sem csak úgy lett. Kiváló oktatási intézmények nagyszerű mestereinek, tanárainak, és a szorgalmamnak, tapasztalataimnak köszönhetem.

Úgy gondolom, hogy te se örülnél neki, ha a munkád gyümölcsét más plagizálná, más szóval ellopná, azaz forrás megjelölés nélkül, és a beleegyezésedet se kérve felhasználná a saját céljaira, a te károdra.

A jogosulatlan felhasználás következményeiről is biztosan olvashattál a honlapomon, de ha mégsem, akkor ide is leírom a lényeget:

A manikur-mukorom-pedikur.hu honlapon elérhető tartalom eltérő megjelölés vagy utalás hiányában Szenyán Ildikó és az esetleges hozzászólók szellemi alkotását, illetve szerzői jogvédelmet élvező művét képezi. A belső és a külső tartalom másolása, újra kiadása, módosítása, terjesztése, bemutatása, egyéb módon történő felhasználása kizárólag az érintett szerző(k) előzetes írásbeli engedélyével történhet. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

A plágiummal hátrányt okoztál, okozol a honlapomnak (SEO – keresőoptimalizálás), azaz nekem. (A duplikált (ismétlődő) tartalmat a keresőrobotok nem szeretik, az egyedi tartalmat kedvelik.)

Kérem, hogy mihamarabb változtass a bejegyzéseiden, próbáld meg a saját szavaiddal megfogalmazni a szakmánk szempontjából fontos leírásaid, az sokkal hitelesebb. Ne másolj! Legyél te is eredeti!

Úgy gondolom, hogy az egészséges versengés a szakmánknak jót tesz, mert arra ösztökél bennünket, hogy jobbak legyünk tegnapi önmagunknál, ami az ügyfeleinknek, vendégeinknek is csak hasznára válik.

Én nem érzem magam attól kevesebbnek, ha elismerem, amikor valaki valamiben jobb nálam. Inspiráló számomra, igyekszem tanulni tőle, ha módot ad rá, és én is örömmel adom tovább az így megtanultakat.

Nem legyőzendő ellenségként tekintek a konkurenciára, HA az a konkurencia tisztességes. Aki viszont minőségi szolgáltatás helyett irreálisan alacsony árakkal, vagy mások lejáratásával, megkárosításával igyekszik jobb pozícióba kerülni, az számomra nem konkurencia, csak sunyi hiéna, aki általában rövid időn belül lelepleződik még a saját ügyfelei előtt is.

Szívesen segítek mindenkinek, amiben csak tudok, de nem szeretem, és nem is tűröm, ha valaki ki akar használni az előzetes beleegyezésem nélkül.

A jövőben kiemelt figyelmet fogok fordítani a plagizálásra, és a jogi következmény sem marad el. Ezen felül kifogom írni azok nevét, elérhetőségét, akik másolják a cikkeim, és dokumentálni is fogom a plagizálást a honlapomon, Facebook oldalamon, illetve az illető honlapján, Facebook oldalán is. Ajánlom minden engedély nélkül másolónak, hogy mihamarabb törölje a tőlem másolt szövegeket az oldalairól.

Tisztességesen sikeres munkát, és minden jót kívánok Mindenkinek!

Üdvözlettel:
Szenyán Ildikó

Hozzászólás lezárva!