Gél lakk, te csodás!

Vendégeim körében nagy népszerűségnek örvend a gél lakkozás, akár kéz körmökről, akár láb körmökről van szó. Nem is csodálom, nekem is nagy kedvencem, mert hamar készen van, tartós, és egyáltalán nincs műhatása, mivel ugyanolyan vékony réteget képez, mint a körömlakk.

Van, aki a lábkörmeire csak tavasszal, nyáron kéri a gel lakkot, amikor már nyitott szandált, papucsot visel. Míg mások évszaktól függetlenül szeretik a lábkörmeiket is gél lakkoztatni. A lábkörmök lassabban nőnek, mint a kéz körmök, így kb. 4-5 hetente elég a lenövés miatt újralakkoztatni.

Kéznél általában 3 hét után már elég feltűnő a lenövés, így sűrűbben kell újralakkoztatni. A színválaszték óriási, így mindenki megtalálhatja azt, ami neki tetszik. Sokan praktikus okokból a francia, vagy nude, pasztell, esetleg halvány ezüst, rózsaszín mellett döntenek, mivel ezek a színek a legtöbb ruhához, cipőhöz és táskához színben is passzolnak.

Mások ragaszkodnak az 1-2-3 kedvenc színükhöz, és ezek különböző árnyalatait választják. Ők általában a piros, a bordó, a rózsaszín, és pink színeket kedvelők, de olyan vendégem is van, aki évek óta csak kéket és árnyalatait, vagy olyan is, aki csak a narancsos színeket választja.

A legtöbben a kézre és a lábra is ugyanazokat a színeket, mintákat, díszítéseket kérik a körmükre. Míg mások mindent kipróbálnak, ami épp megtetszik neki, lehet akár neon, színjátszó, sötétben világító, egy körömben több szín, minden köröm más szín, vagy fekete és ezüst, vagy arany és fekete, csíkos, pöttyös, kockás, vidám, feltűnő, strasszos, csillámló, …. és még sorolhatnám. Az se szempont náluk, hogy ugyanolyanok legyenek a kéz és a lábkörmeik, bátran kísérleteznek.

Fentiekből is látszik, hogy mennyire nem vagyunk egyformák, ami nem is baj. 🙂 Minden vendégem biztatom rá, hogy merje színekkel is kifejezni magát, legyen szó akár a körmökről, akár a ruházatról.

A lábon is maradhat picit hosszabb a köröm tavasszal és nyáron, hiszen a papucsban, szandálban nem okoz gondot, amikor azonban zárt cipő kerül a lábra, mindenképp érdemes lerövidíteni a körmöket, mert megnyomódhat, sérülhet a köröm. Rövid körmökön is nagyon jól mutat a zselés lakk.

Sportolóknál rendszeresen tapasztalom, hogy ha időben nincs lerövidítve a lábköröm, akkor beszakad, komoly fájdalmakat okozva. Ilyen esetekben köröm korrekciót végzek (férfiaknál is jó megoldás), ami alatt újra szépen kinő a saját köröm.

Visszatérve a gél lakkokra: Egyszerűnek tűnik, és végül is tényleg az – a szakembereknek. Nem érdemes otthon kísérletezni a gél lakkozással, mivel a nem megfelelő köröm előkészítés, a fertőtlenítés hiánya, a rossz alapanyag választás, és a helytelen zselé lakk felvitel hosszú távon nagy károkat, egészségügyi gondokat okozhat. A gél lakk eltávolítás még a felhelyezésnél is nagy figyelmet kíván, sokan ugyanis túlreszelik a saját körmeiket, ami számtalan esetben fájdalmat, gyulladást okoz. Ugyanezen okokból érdemes körültekintően megválasztani a szakembert is, a túl olcsó ár sokszor megtévesztő.

Kezeink és lábaink igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, hatékony kéz és lábápolást, ápolt, selymes, puha lábakat és kezeket, körmeire gél lakkozást szeretne.

Ha tetszett, amit olvasott, és úgy gondolja, hogy ezek az információk segíthetnek rokonainak, barátainak, ismerőseinek is, akkor kérem, ossza meg velük is oldalam!

Hozzászólás lezárva!