Körömszabályozás – Spange

A benőtt köröm sajnos egyre több embernek okoz szinte állandó problémát és fájdalmat. A körömszabályozó, un. spange kezelés lehetőséget ad a sebészeti beavatkozás elkerülésére és helyreállítja az eldeformálódott körmök megfelelő növekedési irányát is.

Mi okozza a körömbenövést? Ahány ember, annyiféle köröm és annyiféle viselet. A szűk lábbeli, a helytelen körömvágási technika, a lesüllyedt harántboltozat miatt összetorlódó lábujjak,… számtalan ok lehet, ami körömbenövést okozhat. Az alábbi cikkem ajánlom elolvasásra: Benőtt köröm

A hagyományos körömsarok kiemelés kétségkívül azonnal megszünteti a benőtt köröm okozta fájdalmakat, de csak ideiglenes, tüneti kezelés. A kivágás által elveszíti a körömsánc vezetését a körömlemez, a körömágy beszűkül, és mivel a körömnek szélességben már egyre kevesebb helye marad, a széle kezd lefelé görbülni, a teteje pedig felfelé púposodni. Ezáltal egyre sűrűbben okoz az eldeformálódott köröm fájdalmakat. Azaz a körömsarok kimetszése, bármennyire is szakszerűen végezzük, nem oldja meg a problémát, csak elodázza.

A fogszabályozáshoz hasonló technikával és persze nagyobb odafigyeléssel a már benőtt vagy eldeformálódott körmök okozta fájdalmaktól és egyéb tünetektől többféle körömszabályozó eljárás segíthet véglegesen megszabadulni. Nálam az alábbi körömkorrekció, spange kezelés igényelhető:

A 3TO Podostripe spange puha átlátszó műanyag lapjának köszönhetően még csőköröm esetén is könnyedén alkalmazkodik a köröm formájához. A megfelelő méretű spange a felragasztása után finoman megemeli a köröm széleit, mint egy gumikötél, megszünteti a fájdalmat és korrigálja a köröm növekedési irányát. Akut gyulladás esetén is alkalmazható, felhelyezése csak pár percet vesz igénybe, alig észrevehető, így nem szükséges a zselés befedése sem.

A kezelés időtartama függ a köröm növekedésének gyorsaságától, a spange lapot általában 4-5 hetente szükséges cserélni, és nagyjából 3-4-5 hónap, mire véglegesen kinöveszthető a köröm. A Podostripe spange végleges levétele után, megfelelő körömápolással minimálisra csökkenthető az újabb körömbenövés.

Ez a körömszabályozási módszer a mozgásában senkit nem akadályoz, ezért bármely korosztálynak, nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, sportolóknak, és mindenki másnak ajánlott, akik régóta küzdenek benőtt köröm problémával.

A 3TO Podostripe spange benőtt vagy deformált körmű cukorbetegek esetén is tökéletes megoldás, mivel más körömszabályozó eljárással ellentétben a húzóerő eléréséért nem kell a körömlemez alá beakasztani egy drótot, így nem tud sérülést okozni.

Gyors, fájdalommentes a kezelés, praktikus, kényelmes a 3TO Podostripe spange viselete, és tartós a hatása.

Érdemes időben felfigyelni a megjelenő tünetekre, szükség esetén igénybe venni a 3TO Podostripe spange körömszabályozást, és megtanulni a lábköröm helyes vágási technikáját, hogy elmondhassuk: A viszont nem látásra benőtt körmök! 🙂

Lábaink, és kezeink is igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos kéz és lábápolást, és kíméletesen hatékony körömszabályozást szeretne.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!