Masszázs, önmasszázs

Biztos Ön is felfedezte már, hogy ha egy testrészén fájdalmat észlel, akkor ösztönösen odateszi az ujjait vagy a kezét. Ha például fáj a fejünk, automatikusan a halántékunkon vagy a tarkónkon matatunk, mert a kezünk kéznél van, és az érintés, a masszírozás mindig megnyugtató és serkentő is egyben.

Mindezt persze megtehetjük tudatosan is, és akkor is, ha nincs fájdalom, megelőzésként, lazításként, frissítésként. A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű friss víz fogyasztása, a rendszeres testmozgás, relaxálás, meditáció, és a pihenés, alvás mellett mindenkire jó hatással van a masszázs, ezért érdemes időközönként élni vele. Már egyetlen kezelés is sokat segít, de terápiaként alkalmazva biztosítja testi-lelki-szellemi harmóniát.

Számtalan nyugati és keleti masszázsforma létezik, melyekből mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőbbet, és érdemes váltogatni is, mert még egy masszázstípuson belül sem ugyanolyan két masszázs.

Nem mindig van idő és lehetőség szakember felkeresésére, így sokan alkalmazzák a különböző önmasszázs technikákat is önmagukon. Előnye, hogy szinte bármikor alkalmazható, aránylag könnyű az elsajátítása, egyik nagy hátránya, hogy az ellazulás nem valósítható meg olyan szinten, mint amikor más masszíroz minket.

Masszázs, önmasszázs címszóval néha olyan információk is találhatóak, amelyek olvasásakor a hajam szó szerint égnek áll. Ajánlott az innen-onnan halott, olvasott információknak, gyorstalpaló tanfolyamokon tanultaknak komolyan utána járni, mert nem veszélytelen az önmasszázs.

Az otthoni önmasszázs semmiképp nem helyettesíti az orvosi kivizsgálást, diagnózist, hiszen számtalan kiváltó oka lehet egy-egy fájdalomnak. Képzett szakember kezelése sem váltható ki önmasszázzsal, mivel az emberi test anatómiáját, működését, a különböző reflexpontok megfelelő stimulálását, azok hatásait, és a masszázst kizáró okokat is ők ismerik igazán.

Kezeink és lábaink igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, hatékony manikűrt, pedikűrt, illetve kéz és lábmasszázst szeretne.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!