Ne szégyellje, kezeltesse!

Néha megkérdezik tőlem, hogy miért nincsenek a speciális kéz- és lábápolás kezeléseimről képek a honlapomon. Egyrészt azért, mert tudom, hogy a nem szakmabeliek számára ezek elrettentőek, undorítónak, borzalmasnak tűnhetnek, másrészt sokszor a munka hevében egyszerűen elfelejtek fényképezni.


Az elmúlt évek alatt sok, ilyen-olyan okokból kifolyólag elhanyagolt, problémás, nehezen gyógyuló esettel találkoztam, amik rendesen feladták a leckét számomra. Az ortopédiai elváltozások, a különböző betegségek, az áldott állapot, a súlygyarapodás, a munkahelyi tevékenységek és viseletek, az aktív vagy a hobbi sport ugyanis előbb-utóbb nyomot hagynak a kezeken, lábakon, körmökön.

Számtalan örömteli gyógyulás van megörökítve a telefonos fotótáramban, most mégis inkább a kiindulási állapotokról hoztam egy-egy kollázs összeállítást – bíztatásként. Figyelem! A nyugalom megzavarására is alkalmas képek következnek! 🙂

A teljesség igénye nélkül a képeken: vastag bőrkeményedés, szaruképződési rendellenesség, sarokrepedés, tyúkszem, körömgomba, benőtt köröm, megvastagodott köröm, pszoriázisos köröm, traumás körömlemez, körömhiány, fellevegősödött köröm, diabétesz miatt kialakult elváltozások, különböző körömdeformitások, …

Vannak, akiknek ezek az elváltozások csak esztétikailag nyújtanak kellemetlen látványt, de a legtöbbjüknek az állandó disz-komfort érzés és a fájdalom hatására még a testtartása, kézmozdulatai, járása is megváltozik, ezért beszűkültséggel telve élik a mindennapjaikat

Nézzen a kezeire és a lábaira! Ha a fenti képekhez hasonlóak, vagy csak ideje volna egy karbantartásnak, de még nem talált manikűrös-pedikűrös-gyógypedikűrös szakembert – pedig már nagyon is szüksége volna rá, akkor forduljon hozzám bizalommal. Ha családtagja, barátja, ismerőse keze-lába hasonló, akkor bátorítsa, mert számára is van megoldás!

Magától egyik elváltozás sem fog eltűnni, meggyógyulni, az idő múlásával pedig egyre rosszabb és nehezebben kezelhető lesz, ezért érdemes mihamarabb megfelelő segítséget kérni. Sok esetben még nagyobb gondot okoz, ha valaki nem rendelkezik az adott helyzethez elegendő tudással, megfelelő higiéniai körülménnyel, eszközökkel és anyagokkal, ezért egyáltalán nem ajánlom, hogy önmagának sebesülést, fájdalmat okozzon otthoni manikűr-pedikűrnek hitt „barkácsolással”.

Sok ember szerzett rossz tapasztalatot a hozzá nem értő „szakemberektől” és sajnos „orvosoktól” is: túlságosan levágták a kéz körüli bőrét, szikével megsértették a lábát, túlcsiszolták a körmét, a nem megfelelő fertőtlenítés okán összeszedtek gombás vagy egyéb fertőzést, feleslegesen teljes köröm eltávolítás történt, roncsolták a köröm mátrixot a műtét során,…

Nem ártana tudnia mindenkinek, hogy meddig tart a hatásköre, tudása! Számomra sosem szégyen egy tapasztaltabbal konzultálni, vagy ha szükséges, akkor a hozzám fordulót egy nálamnál több tudással, nagyobb kompetenciával rendelkező emberhez tovább küldeni. Sokkal tisztességesebb, mint hanyagságból / hiúságból / pénzéhségből másoknak felesleges fájdalmat, ideiglenes vagy maradandó egészségkárosodást, anyagi kárt okozni!

Sokakat visszatart a szégyenérzet, a fájdalom miatti félelem, sokan pedig egyszerűen nem is tudnak róla, hogy számtalan olyan módszer létezik, amivel még a fenti képeken látható „köröm-karmokat”, vastag bőrkeményedéseket, és egyéb áldatlan állapotokat is meg lehet szüntetni, kezelni. Még a maradandó deformitások esetén is van lehetőség esztétikailag javítani az adott állapoton!

Nem egyszerű megtalálni a jó szakembert, főleg azoknak, akik koruknál, állapotuknál fogva mozgásukban korlátozottak, ezért otthoni kéz és lábápolást igényelnének.

Soha nem ítélkezem, mint ahogy fentebb is olvasható, minden eset más és más, sok oka lehet annak, ha valakinek a keze vagy lába már komolyabb beavatkozást igényel(ne). Nap, mint nap azon dolgozom, hogy minél több ember elhiggye, és meg is tapasztalja, hogy a rendszeres, szakértő manikűr-pedikűr-gyógypedikűr kezelés, és a tanácsok szerinti otthoni kéz és lábápolás csodákra képes!

Tudom, hogy hihetetlen lesz sokaknak, de szívesen és örömmel foglalkozom ezekkel a kezekkel és lábakkal. Számomra egyik sem elrettentő, minden eset inspirál, de hozzányúlni komoly felelősséggel jár. Pár éve még naivan azt gondoltam, hogy nagy meglepetés a hivatásomban már nem érhet, aztán ezt nagyon hamar és sokszor megcáfolták a fenti kezek és lábak. 🙂 Ezért aztán rövid időn belül beláttam, hogy folyamatosan van tanulnivalóm.

Minden kéz és láb egy újabb belém vetett bizalom és egy újabb nagyszerű kihívás. Egyrészt lehetőség, hogy a gyakorlatban is hasznosíthassam az elméleti tudásom, és gyarapíthassam a tapasztalatom. Másrészt leírhatatlanul fantasztikus érzés, hogy a munkám egészséget, megkönnyebbülést, szépséget, örömet ad a kezek, lábak tulajdonosainak. Sokan mérhetetlen fájdalommal, reményvesztetten érkeznek, aztán mosolyogva távoznak. 🙂

Ne szégyellje, kezeltesse! A kéz- és lábápolás sohasem szezonális szolgáltatás, egész évben figyelmet kell fordítunk arra, hogy megelőzzük a fenti köröm és bőr rendellenességeket, és kezeljük a már meglévő problémákat, de ez csak akkor lehet eredményes, ha időben észleljük, és rendszeresen igénybe vesszük a hozzáértő segítséget.

Lábaink, és kezeink is igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos, kíméletes, hatékony, egyénre szabott kéz és lábápolást szeretne.

Próbálja ki Ön is egyénre szabott szolgáltatásaimat, igény esetén akár az otthonában is, és tartozzon családtagjaival együtt elégedett ügyfeleim táborába! Sok szeretettel és folyamatos akciókkal várom minden kedves régi és új Ügyfelemet!

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is, hogy eljussak azokhoz az emberekhez, akiknek szükségük van rám!

Hozzászólás lezárva!