Nyári lábápolás

Hamar elmúlt a tavasz, és végre eljött a nyár! A szandálban és a papucsban a lábak is előtérbe kerültek és már nem csak Önnek, hanem másoknak is feltűnő, ha az állapotuk elhanyagolt. Mit tehetünk nyáron a lábainkért?

Nem érdemes rejtegetni, fájdalmakat elviselni, két pedikűr kezelés között otthon is sokat tehet lábai, lábkörmei egészségéért, szépségéért. Őszi, téli, tavaszi lábápolás cikkeimben már sok tanáccsal szolgáltam, ezúttal jönnek a nyári lábápolási ötletek.

Az erős UV sugárzás, a tengeri sós víz, a homokos part, vagy a strand klóros vize nem kímélik a láb bőrét és a lábkörmöket.

Sokan szeretnek mezítláb járkálni, ami nagyon egészséges, de ezáltal könnyebben tapad a kosz és a por, ami kiszárítja a bőrt. Ez erőteljesebb bőrkeményedést, esetleg berepedezést is okoz a sarkakon és a lábujjak végeinél. Ez azontúl, hogy nem szép, még fertőzésveszélyt is rejt magában.

A lábujjközös tangapapucs, vagy más néven flip-flop papucs és szandál továbbra is sokak kedvence, ezért van pár dolog, amire újra felhívnám a figyelmet: Flip-flop lábbelit inkább ne!

A teljesen lapos, vagy épp túl magas lábbeliktől hamar bedagadhat a láb, ami fájdalmasan megnehezíti a mozgást, ezért érdemes váltogatni a lábbelit, és időnként felpolcolva pihentetni a lábakat. Kerülje a túl sok ülést vagy állást, változtasson időnként a testhelyzetén.

A melegben hamarabb izzad mindenki lába, ezért ajánlott szellősebb lábbelit választani, és sűrűbben zoknit vagy harisnyát váltani, így elkerülhetőek a szűk cipő okozta hólyagok, horzsolások, és a kellemetlen szagok is. Intenzív sportolásnál kiemelten kell minderre figyelni.

A nyári forróságban még fontosabb, hogy igyon bőségesen folyadékot, lehetőleg ne agyoncukrozott üdítőket, inkább tiszta vizet és zöldség, gyümölcsleveket.

A mentás, zsályás vagy szódabikarbónás lábfürdő frissíti és felpuhítja a láb bőrét. Áztatás után érdemes a megvastagodott részeket habkővel átcsiszolni.

A lábaira készíthet bőrradírt is olívaolajból, tengeri sóból és pár csepp teafaolajból. A masszával történő lábmasszírozással élénkíti lábai vérkeringését, és leradírozhatja vele a vastagabb bőrkeményedéseket is.

Minden fürdés után alaposan törölje szárazra a lábait, főleg a lábujjközöket, hogy elkerülje a lábgombásodást.

Bár időnként újra és újra divatba jön, mégsem ajánlott a lábkörmöket túl hosszúra hagyni, mert könnyen beszakadhat! Nyaranta megszámlálhatatlanul sok embernek kellett már ez miatt körmöt építenem a lábujjaira, miután begyógyultak a fájdalmas sebei. Érdemes elkerülni ezt a balesetveszélyt!

A lábkörmök esetén minden évszakban célszerű rövidre és egyenesre vágni, jobban mondva, inkább reszelni a körmöket, hogy elkerülje az ugyancsak fájdalmas körömbenövést. Amennyiben már vannak ilyen panaszai, ajánlom a körömszabályozó spange kezelésem.

A teafaolajos sarokápoló, vagy az ureás lábápoló nyáron is jól karbantartja a kiszáradt, kirepedezett lábakat. Ha sokat van szabad levegőn, mindenképp ajánlott a lábára is napvédő krémet használni.

Nemtől és kortól függetlenül mindannyiunk lába igényli a törődést. A fenti lábápolási praktikákkal sokat tehet nyáron is a lábai és a lábkörmei ápoltságáért.

A spa pedikűr gyors, hatékony és rendkívül látványos módja a lábbőr és a lábkörmök megújításának. Ajánlom figyelmébe spa lábápolás kezelésem, amely által fáradt, meggyötört talpai és lábujjai újra élettel telivé, és bársonyosan puhává válnak. Vendégeim nagyon szeretik, és ha Ön sem szeretne lemaradni erről az élményről, várom hívását!

Nemcsak a természetnek állnak jól a színek, hanem a lábkörmöknek is! Dobja fel hangulatát, emelje ki nyári lábbelijét, a pedikűr mellé kérjen gél lakkozást is, számtalan színű gél lakk közül választhat.

A láb- és talpmasszázs számos kedvező hatással van egészségünkre és jó közérzetünkre. Ellazít, a vérkeringést fokozza, és beindítja szervezetünk öngyógyító folyamatait is.

Lábainknak sosincs szabadnapja, megérdemlik a törődést és a kényeztetést. Érdemes mihamarabb időpontot foglalni spa pedikűr, talpmasszázs, és gél lakk kezelésre, hogy a nyarat is gátlások nélkül, önfeledten, ápolt, selymesen puha és szép lábakkal élvezhesse.

Kezeink és lábaink igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Bízza rám kezeit, lábait! Női-férfi manikűr, pedikűr, gyógypedikűr, masszázsfotelben. Gél lakkozás, spa manikűr és pedikűr, talpmasszázs. Manikűr és pedikűr kezelés az otthonában is igényelhető. Tekintse meg Árlista és Akciók oldalaim is.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!