Őszi kézápolás

Kezeink, lábaink állapota kihat mindennapi jó közérzetünkre. Gondos ápolással sokat tehetünk azért, hogy egészségük, szépségük megmaradjon. Első körben az őszi kézápolásról írok.

A kezünket hajlamosak vagyunk elhanyagolni, pedig ez a testrészünk van leginkább kitéve a környezeti ártalmaknak. Napi tevékenységeink során számtalan szennyeződéssel, vegyszerrel kerülünk érintkezésbe. A hűvös, ködös, esős, szeles őszi idő sem tesz jót, a kéz bőre könnyen kiszárad, berepedezik, és érzékennyé válik. Ez azon kívül, hogy látványnak sem túl szép, fájdalmas, és könnyen bőrbetegségekhez is vezet. Kis odafigyeléssel azonban megelőzhető!

A hideg időszakban ne csak kabátot, sálat, hanem kesztyűt is viseljünk. Takarításhoz, mosogatáshoz pedig érdemes gumikesztyűt használni.

Sokan percekre forró víz alá dugják az átfagyott kezüket, ami a bőr természetes védőrétegét lemossa. Javasolt inkább a kezeket átmozgatni, megmasszírozni, és kevéssé meleg vízben csak kicsit átmelegíteni.

Bár egyszerű műveletnek tűnik, de az sem mindegy, hogy hogyan, és mivel mosunk kezet. A víz hőfoka langyos legyen, és mivel a szintetikus szappanok és kézmosók rongálják a bőr felhámját, ezért inkább az organikus, bőrbarát készítmények használata a javasolt. Kézmosás előtt mindig le kell venni a gyűrűket, mert az alatta összegyűlt szappanos víz is irritálhatja a bőrt.

Kézszárító helyett jobb a kéztörlő, és dörzsölés helyett inkább csak alaposan itassuk fel a vizet a kézről, külön figyelve az ujjak közötti részre is.

A kézápoláshoz a körmök és a körömágyak gondozása is szorosan hozzátartozik. A körmök rövidítésénél, formázásánál az olló könnyen mikro repedéseket okozhat, így célszerűbb papírreszelőt használni. Oda-vissza reszelés helyett, mindig egy irányba mozgatva a reszelőt, hogy elkerüljük a recés körömszéleket. A körömbőr ápoló olaj visszaadja a bőr puhaságát, használatával látványos eredmény érhető el.

Ősszel a zsírosabb, mégis gyorsan felszívódó, tápláló, hidratáló kézkrém rendszeres használata megóvja kezünk bőrét.

Ajánlom figyelmébe spa kézápolás kezelésem is, amely által fáradt, kiszáradt kezei felfrissülnek, és bársonyosan puhává, hidratálttá, élettel telivé válnak.

Kezeink és lábaink igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos, kíméletes, és hatékony kéz és lábápolást szeretne. Tekintse meg Árlista és Akciók oldalaim is.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!