Őszi lábápolás

Mindennapi jó közérzetünkre kihat kezeink, lábaink állapota is. Gondos ápolással sokat tehetünk azért, hogy egészségük, szépségük megmaradjon. Ezúttal az őszi lábápolásról írok.

A zárt lábbelis időszakban nem tud megfelelően szellőzni a láb, könnyen befülled, ami nemcsak kellemetlen szagokat, de lábgombásodást is okozhat. Ezért ha tehetjük, akkor a munkahelyünkön használjunk nyitott, kényelmes váltócipőt.

Apropó cipő! A megfelelő zárt lábbeli kiválasztása kiemelten fontos, a kényelmetlen, szoros, vagy épp túl tág cipő, csizma is kidörzsölheti a lábunk bőrét, bőrkeményedéseket, hólyagokat, tyúkszemeket, benőtt körmöket eredményez. Az ismétlődő nyomás, súrlódás pedig hosszú távon komoly lábfájdalmakat, deformációkat okoz.

Érdemes előnybe részesíteni azokat a természetes alapanyagú zoknikat, harisnyákat, amelyek melegen tartják a lábat, de ugyanakkor jó a szellőző, és páraelvezető képességük is.

A kellemesen meleg vízben történő fürdés, zuhanyozás során, a lábon található durva, érdes bőrfelületű részek lecsiszolására a könnyen sérülést okozó sarokreszelő helyett inkább a biztonságosabb habkövet javaslom.

Kiemelten fontos, hogy nemcsak a lábat, hanem a lábujjközöket is szárazra kell törölni, hogy megelőzzük a lábgombásodást. Akik hajlamosabbak a lábizzadásra, azoknak javaslom a baktériumölő teafaolaj, illetve a nedvességet elnyelő lábhintőpor használatát is.

A lábkörmöket a zárt cipős időszakban ne engedjük túl hosszúra nőni, rövidítésénél pedig ne ívesre, hanem egyenesre vágjuk, így nagyobb eséllyel kerülhető el a sérülés, és a benőtt köröm. A körömbőr ápoló olaj a lábkörmök esetén is eredményesen használható.

A kinti hűvös idő, a benti száraz, fűtött helyiség a lábunk hidratáltságát is csökkenti. A megvastagodott, kemény bőr, a berepedezett sarok pedig azontúl, hogy esztétikailag sem szép, kezelés hiányában kellemetlen, fájdalmas egészségügyi kockázatot is hordozhat.

Ősszel a zsírosabb, mégis gyorsan felszívódó, tápláló, hidratáló lábápoló krém rendszeres használata megóvja lábunk bőrét.

Ajánlom figyelmébe spa lábápolás kezelésem is, amely által az elnehezült, kiszáradt lábai bársonyosan puhává, hidratálttá, élettel telivé válnak.

Kezeink és lábaink igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos, kíméletes, és hatékony kéz és lábápolást szeretne. Tekintse meg Árlista és Akciók oldalaim is.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!