Otthon is ápolja lábait!

A lábon lévő bőrkeményedések nem csak lehangoló látványt nyújtanak, fájdalmasak is lehetnek. Tudom, hogy számtalan fontos és sürgős elintéznivalója miatt nem mindig jut ideje, hogy eljöjjön hozzám pedikűröztetni :-), de addig is, amíg nem találkozunk, otthon is gondoskodhat róla, hogy bársonyosan puhák, ápoltak legyenek a lábai.

Ha nem is ugyanúgy, mint nálam, de egy kis időbefektetéssel, és odafigyeléssel megszabadulhat a bőrkeményedésektől, és széppé varázsolhatja lábait, körmeit. Lássuk lépésről-lépésre:

1, Egy lavór vízbe facsarjon bele egy egész citromot, tegyen hozzá tengeri sót. Fáradt, elnehezült lábai 10-15 perc áztatás után már egészen felpuhultak lesznek. Kis kefével át is dörzsölgetheti a lábait, óvatosan.

2, A habkövet is érdemes meleg vízbe áztatni, mielőtt használni kezdi. A lábain található bőrkeményedéseket dörzsölje át, figyelve rá, hogy nehogy túl erősen csiszolja, mert akkor könnyen kipirosodhat, begyulladhat a bőre. A fémből készült talpreszelővel könnyen felsérthető a bőr, szálkás is maradhat, míg a habkő után a bőrfelszín egyenletes és sima lesz.

3, Bőrradírral is átdörzsölheti a lábait. Nem muszáj vásárolni, otthon is elkészítheti, pl. egy maréknyi tengeri sóhoz kevert olívaolajjal és pár csepp citrommal, vagy mézbe kevert cukorral. (Ha van dörzsi kesztyűje, akkor az így elkészített bőrradírral fürdés közben akár az egész testét is átmasszírozhatja.)

4, Miután szárazra törölte a lábait, az ujj közöket külön is, következhetnek a lábkörmök. Nem szoktam otthonra javasolni az ollót, a csipeszt, és a fémreszelőt sem, mert túl sok sérülést láttam már általuk. Szerintem a fareszelők vagy az üvegreszelők alkalmasabbak a köröm biztonságos formázására, reszelési sorják is kevésbé maradnak utánuk. Ha mindig csak egy irányba reszeli a körmét, akkor nem lesz érdes. Persze, ha már jó hosszúra hagyta a körmöket, szüksége lehet az ollóra is, de csak óvatosan. A helyes köröm vágásra, illetve formázásra is felhívnám a figyelmet.

A helytelen körömvágás könnyen okozhat benőtt körmöt, ezért soha ne kerekítse le túlzottan a széleket, és a sarkakat se vágja ki. Nem jó, ha túl hosszúra hagyja a lábkörmeit (akadályozhatja a járásban, be is törhet lépéskor), de azért túlságosan se vágja vagy reszelje le, hagyjon egy kicsit a szabadszélből (a köröm végi fehér rész), különben körömágy gyulladást okozhat.

A másik sokszor tapasztalt otthoni lábápolási probléma abból adódik, hogy amikor a körömre nőtt bőrt visszatolják a körömágy irányába, majd levágják, akkor felsértik az ott található nagyon érzékeny részt, amiből ugyancsak lehet körömágy gyulladás, súlyosabb esetben a köröm is deformáltan fog növekedni. Ha már Ön is járt így, akkor ezt a feladatot inkább bízza rám.

5, Miután a lábkörmök formázásával is végzett, kenje be a lábfejeit, a talpait, sarkait kimondottan erre a célra kifejlesztett lábápoló krémmel. Vendégeim már tudják, hogy a drága, agyonreklámozott termékek helyett én egy jóval olcsóbb, egyszerű, de nagyszerű teafa olajos sarokápolót masszírozok bele a lábukba. Ha szeretnének még jobb hatást elérni, akkor a bekent lábukra ráhúzhatnak egy nylont, majd egy tágabb zoknit is, ami fél-egy órán át, vagy akár egész éjszaka is a lábukon maradhat. Én magam is ezt teszem pedikűrözés után a vendégem lábán, annyi különbséggel, hogy a nylonra zokni helyett frottír lábtyűt használok.

6, A lábápoló krémet örömmel beszívja a lába, utána még pár csepp körömápoló olajjal (vagy olívaolajjal) is átkenheti vékonyan a lábát, a körmeit, és a köröm körüli bőrt.

Mindez nem sok időt vesz igénybe, és biztos lehet benne, hogy az eredménye pihe-puha bársonyos láb, és ápolt körmök lesznek. Kipróbálja?

Lábaink igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos, kíméletes, és hatékony pedikűrt, lábápolást szeretne.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!