Próbálj meg lazítani!

Aki rendszeresen jár kéz és lábápolásra, az egy-egy alkalommal bizonyára többször is halotta már a manikűrösétől, pedikűrösétől, hogy: engedje el, legyen szíves, vagy azt, hogy kérem, lazítson. Naponta bizony sokaknak, sokszor tanácsoljuk.:-)

Manikűr, pedikűr, műköröm készítés vagy gél lakkozás során szinte mindenki reflexszerűen megfeszíti a kezeit, lábait, ami azt a következményt vonja maga után, hogy a szakembernek viszont az ellenkező irányba kell erőfeszítést kifejtenie.

Amikor vendégeim az ujjaik akaratlanul is görcsös szorításán engednek, lehetőség van rá, hogy kezelés közben elsősorban én láthassam, és biztonságosan is végezhessem az épp aktuális műveletet.

Fontos arról is írnom, hogy ez a fajta folyamatos „szkanderozás” számtalan körmös esetében fájdalmas ízületi gyulladást, később akár deformációt is okoz.

Mivel egyikünk sem szeretne nap, mint nap számtalanszor szorító fogást alkalmazni, kellemetlenséget okozva ezzel a vendégünknek és önmagunknak is, ezért aztán szinte papagájként ismételjük: „Engedje el, legyen szíves, kérem, lazítson, próbálj meg lazítani!

Egyszer még az is eszembe jutott, hogy fel kellene venni ezt a mondatot végtelenítve egy cd-re vagy magnóra. Az is megfordult már a fejemben, hogy lejátszhatnánk minden vendégnek az alábbi számot is.:-)

„Lazítani, próbálj lazítani,
Nem győzlek tanítani,
Hogyan csináld,
Kell egy kis áramszünet,
Időnként mindenkinek,
És aztán megint mehet
Minden tovább…”

Szenes Iván, Malek Miklós és Hofi Géza népszerű dalát mindenki ismeri. Kéretik a tanácsot meg is fogadni, szerintem gyorsabban végzünk, senki sem fárad el, azaz mindenki jobban jár!:-)

Lábaink, és kezeink is igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos kéz és lábápolást, és kíméletesen hatékony körömszépítést szeretne.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!