Téli kézápolás

Télen, a hideg, fagyos időjárás, a beltéri száraz levegő, és a folyamatos igénybevétel miatt fokozott figyelmet igényelnek kezeink és körmeink, nemtől és életkortól függetlenül.

Kezünk bőre érzékeny, vékony, kevés faggyúmirigyet tartalmaz, így könnyen kiszáradhat, érdessé, kirepedezetté válhat, feszülhet, kipirosodhat. Ez azon túl, hogy nem szép, fájdalmas is, és könnyen bőrbetegségek forrása lehet. Kis odafigyeléssel azonban mindez megelőzhető!

Érdemes meleg kesztyűvel védeni a téli időjárástól a kezünk, háztartási munkák során pedig ajánlott a gumikesztyűt használata.

Célszerűnek és gyors megoldásnak tűnik az átfagyott kezünket forró víz alatt átmelegíteni, mégsem ajánlott, mert így lemossuk a bőr természetes védőrétegét. Ehelyett inkább a kezeket átmozgatását, masszírozását, és rövid ideig történő, meleg vizes átmelegítését javaslom.

Kézmosás előtt érdemes levenni a gyűrűket, hogy ne szoruljon alájuk a szappanos víz, ami bőrirritációt okozhat. A kézmosó víz hőfoka langyos legyen, és a szintetikus szappanok és kézmosók helyett a bőr felhámját kímélő, organikus, bőrbarát készítmények használata a javasolt.

A kézszárítót higiéniai okokból nem ajánlom, helyette papír vagy frottír kéztörlővel óvatosan itassuk fel a vizet a kezünkről, figyelve az ujjak közötti részekre, és kerülve a durva dörzsölést, ami felsértheti a kéz bőrét.

A kézápoláshoz a körmök és a körömágyak gondozása is szorosan hozzátartozik. A körmök rövidítésénél, formázásánál az olló könnyen mikro repedéseket okozhat, így célszerűbb papírreszelőt használni. Oda-vissza reszelés helyett, mindig egy irányba mozgatva a reszelőt, hogy elkerüljük a recés körömszéleket. A körömbőr ápoló olaj visszaadja a bőr puhaságát, használatával látványos eredmény érhető el.

Házilag is kényeztetheti kezét, például készíthet kézradírt 1 evőkanál barnacukorból, 1 evőkanál olívaolajból, és pár csepp citromból. Barnacukor helyett a kávézacc is kiváló. Gyengéden masszírozza át a bőrét, így eltávolítja az elhalt hámsejteket, és visszaállítja a bőr természetességét. Langyos vízzel mossa le, majd jöhet a bőrtáplálás: 1 evőkanál méz, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mandulaolaj keverékével kenje be a kezét, húzzon rá műanyag zacskót vagy vékony cérnakesztyűt. 20 perc után lemosható.

Télen válasszunk inkább kicsit zsírosabb, mégis gyorsan felszívódó, tápláló, hidratáló kézkrémet. Érdemes kis kiszerelésben, a táskánkban is magunkkal vinni, hogy bármikor használhassuk, ha szükségét érezzük.

Ajánlom figyelmébe spa kézápolás kezelésem is, amely által fáradt, kiszáradt kezei felfrissülnek, és bársonyosan puhává, hidratálttá, élettel telivé válnak.

Kezeink és lábaink igazi mesterművek, fantasztikus munkát végeznek, ezért megérdemlik a figyelmet és a törődést. Forduljon hozzám bizalommal, ha szakszerű, biztonságos, kíméletes, és hatékony kéz és lábápolást szeretne. Tekintse meg Árlista és Akciók oldalaim is.

Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!

Hozzászólás lezárva!